Ringa utomlands – ring gratis

Visst går det att ringa utomlands gratis

Lättast om du vill ringa HELT gratis utomlands är att du använder dig av IP-telefoni. Du kan exempelvis använda Viber, Skype eller Tango. Nackdelen med detta är att bägge parter måste ha tillgång till både dator/smartphone och internet, och det är ju inte säkert att det går att lösa…

Tänk på det här (roaming)!

En person som är utomlands och blir uppringd på Skype eller Viber och inte har tillgång till ett trådlöst nätverk kan få en mycket dyr telefonräkning då detta samtalet går över landets egna telenät. Samma sak gäller om du ringer från utlandet. Det här kallas för roaming och går att stänga av på din telefon.

Ring billigt utomlands med telefonkort

Oftast fungerar det så att du köper ett telefonkort som är laddat med 100 eller 200 kronor. Det finns olika telefonkort för att ringa utomlands. Det är lite olika villkor och korten skiljer en del beroende på vart i världen du vill ringa. Det finns givetvis även telefonkort som fungerar i hela världen.

Exempel på villkor för ett telefonkort till utlandet

Telefonkortet har inga övriga avgifter och du kan ringa till fastnätnummer såväl som mobiltelefonnummer (gäller ej Free Call World). Kortet aktiveras i och med första gången du använder det och är aktivt under följande 30 dagar. Under denna tid kan du ringa hur mycket du vill.