Telefoni IP – ring gratis via internet

Ring gratis med IP-telefoni!

Genom att ringa med IP-telefoni ringer du helt gratis. Det som krävs är att du har en dator eller smartphone med internetuppkoppling via fiber, ADSL, mobil 3G/4G-uppkoppling eller annan anslutning.

Du behöver också något att ringa med och det kan vara antingen din dator eller din vanliga telefon.

Det enklaste sättet att få tillgång till IP-telefoni

Att ringa gratis vis internet. Antagligen har du någon typ av bredbandstjänst. Det kan vara Comhem, Bredbandsbolaget, Telia, Tele-2 eller någon annan bredbandsleverantör. Det enklaste är att du kontaktar din internetleverantör och säger att du önskar ha IP-telefoni. Ibland tar bolagen ut en låg fast kostnad för dig som kund för att få IP-telefoni. Därpå tillkommer en låg kostnad per minut för att ringa.

Efter det kan du helt enkelt koppla in din vanliga telefon till ditt modem och därefter ringa som vanligt. Du kan behålla samma nummer du tidigare haft som ditt hemnummer men ringer numera med IP-telefoni. Om du därefter blir kontaktad av en telefonförsäljare som vill sälja dig någon typ av teleabonnemang så säger du bara att du har IP-telefoni varpå försäljaren tackar för sig och lägger på luren.

Kolla med din internetleverantör vad de har för erbjudande för IP-telefoni. Ibland ingår det i ditt internetabonnemang och ibland får du betala en låg extra avgift. Hur som helst kan du då spara massor av pengar genom att säga upp ditt teleabonnemang med Telia och på så sätt slippa den höga månadskostnaden.

Helt gratis IP-telefoni

Ofta krävs det att du ringer via din dator för att få tillgång till helt gratis IP-telefoni.

Det finns väldigt många benämningar på IP-Telefoni. En vanlig engelsk benämning är Voice Over IP (VoIP), vilket helt enkelt betyder telefonitjänst över internet. Det vanligaste sättet att ringa helt gratis med IP-telefoni är att använda sig av Skype men det finns även andra alternativ. Skype är tänkt att användas som telefon via datorn och har därför en utformning som är lämplig för detta.